To Uker Uten Sosiale Medier

Skrevet Av: Alice Minde

Høres UMULIG ut, ikke sant?

Nå til dags er alle på sosiale medier. Facebook, Snapchat, Instagram, Youtube er ikke ‘gresk’ for noen. Vi oppdaterer hva som skjer i livene våre og holder oss oppdatert av bekjentes liv, mens andre ganger er det for underholdning. Vi ungdommer bruker så mye sosiale medier at vi ikke innser det. Det første jeg gjør når jeg våkner opp? Sjekker mobilen. Siste jeg gjør før jeg legger meg? Sjekker mobilen.

Det er en statistikk fra Telegraph som viser at vi er på nettet 27 timer i uken. Dobbelt så mye som for ti år siden

ofcom_3299765b
Foto: Skjermdump fra Telegraph.co.uk

En verden uten sosiale medier. Gamle dager er hva som dukker opp i hodet mitt. Hva ville jeg gjort hvis det ikke var sosiale medier? Hvordan vil hverdagen min bli påvirket av dette? Dette ble jeg nysgjerrig på og det er nettopp derfor jeg prøvde ikke en, men to uker uten sosiale medier.


Det første jeg gjorde? Alle notifikasjonene fra sosiale medier – AV. Facebook brukte jeg kun til skole & Memrise for læring av språk.

Hvordan gikk det?

SKOLE

for schhhol hoe.jpg
Foto: Alice Minde

Jeg hadde ikke med mobilen på skolen. Hva er vits hvis jeg ikke kom til å bruke den? På grunn av dette ble jeg mye mer fokusert og konsentrert på skolen. Også i friminuttene ble jeg mye mer sosial.

SPRÅKLÆRING

FOOOOOOR SCHOOL
Foto: Alice Minde

Jeg holder jeg på å lære meg koreansk fra en nettside som heter HowToStudyKorean.com. Denne nettsiden lærer deg koreansk etter leksjoner. Med hver leksjon er det en del gloser du skal kunne. Og det er her Memrise kommer inn. Memrise er en app som hjelper deg å lære deg språk. Nettsiden howtostudykorean.com har lagt alle glosene du skal kunne til leksjonen på Memrise appen. Når jeg var uten sosiale medier var det lettere for meg å huske koreanske ord og leksjoner ble enklere og forstå ettersom jeg ikke  ble distrahert av sosiale medier. I tiden jeg var var uten sosiale medier lærte jeg meg over 100 ord og husker dem.

TRISTE TIDER

Jeg fikk ikke vite sladder om hva som skjer med kjendiser verden rundt. Det var vanskeligere å få tak i folk. Etter dagene gikk så begynte jeg å savne Twitter, Instagram mer og mer. Det føltes som en del av meg manglet. Det fristet mye å sniktitte på Instagram eller Snapchat, men hadde jeg gjort dette, forsvinner jo meningen med dette prosjektet.

FORANDRET DET MEG?

for school hoeee
Foto: Katrine Kallevik

Jeg husket det første jeg gjorde da jeg hadde gått HELE 14 dager uten sosiale medier. Klokka passerte akkurat midnatt og jeg åpnet Twitter med en gang. Twitter var et stort savn. Litt etter så så jeg at jeg hadde mange varsler og meldinger, og jeg følte det ble å svare på meldingene. Men i alt forandret dette prosjektet meg. Jeg er mer  vant nå til å være uten sosiale medier. Det eneste jeg tok notifikasjoner tilbake på når jeg var ferdig med eksprimentet var Messenger. Slik er jeg mindre på sosiale medier og får tid til å gjøre andre ting, som å spille piano, være i aktivitet eller lære meg nytt språk.


Egenvurdring: Jeg synes denne posten var interresant. Jeg brukte en uke til å begynne å skrive og uken deretter til å å ta bilder og gjøre meg ferdig med teksten også finpusset jeg teksten 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s